Legal

Successie- & vermogensplanning

Omvat de financiële planning en opvolging van je vermogen. Via een open gesprek bekijken we de mogelijkheden, zowel gericht op het behoud van controle over eigen vermogen en de financiële planning tijdens het pensioen, als de overdracht naar de kinderen.

Fusies & herstructureringen

Bij Schets kan je terecht voor juridische bijstand bij bedrijfsmanagement. Van het reorganiseren van de interne structuren tot het begeleiden bij een fusie.

Overnamebegeleiding

Je bent klaar om op pensioen te gaan of om je zaak te verkopen. Bij een overname zijn er heel wat aspecten om rekening mee te houden. Wij zorgen mee voor een goed verloop.

Ondernemingsrecht

Begeleiding bij het rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht.

Verbintenissenrecht

Wij begeleiden je bij een eenzijdige of tweezijdige rechtsbehandeling van een verbintenis tussen meerdere personen.

Strategie & analyse

We steken maar al te graag de koppen bij elkaar voor een strategische brainstorm.

Overige juridische dienstverlening

Word je geconfronteerd met een juridische kwestie? Geen zorgen, ons team van juristen staat voor jou klaar.

1

Kennismaking

Alles start bij het eerste contact waar we elkaar en jouw zaak grondig leren kennen in een open gesprek.
2

Duidelijke opdracht in kaart brengen

Op basis van het eerste gesprek brengen we je persoonlijke noden en vragen in kaart. We werken een voorstel uit op jouw maat.
3

Wij schetsen jouw toekomst

Samen starten we aan het schetsen van jouw toekomst, of dit nu binnen tax, legal of accounting is.
Legal

Successie- & vermogensplanning.

Vermogensplanning omvat de financiële planning & opvolging van je vermogen. Via een open gesprek bekijken we de mogelijkheden, zowel gericht op het behoud van controle van eigen vermogen en de financiële planning tijdens het pensioen, als de overdracht naar de kinderen. Zo weet je perfect welke budgetten nodig zijn om na je pensioen een bepaalde levensstandaard te behouden.

Legal

Fusies & herstructureringen.

Bedrijfsmanagement is één van de hoofdtakken bij Schets. Je kan bij ons terecht voor juridische bijstand bij bedrijfsmanagement. Van het reorganiseren van de interne structuren tot het begeleiden bij een herstructurering (o.a. fusies en splitsingen).

Legal

Overnamebegeleiding.

Schets helpt bij de overnamebegeleiding van A-Z. Dankzij onze persoonlijke aanpak begeleiden we jou bij de overname of overdracht van kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

Legal

Ondernemingsrecht.

Als ondernemer heb je al genoeg aan je hoofd. Bij Schets helpen wij jou graag verder met advies en begeleiding op vlak van ondernemingsrecht, zowel de tak rechtspersonenrecht als vennootschapsrecht.

Legal

Verbintenissenrecht.

Er zijn 2 verbintenissen binnen de rechtspraktijk, een vermogensrechtelijke verbintenis en een natuurlijke verbintenis. Bij Schets kan je terecht voor alle vragen rond civiele verbintenissen.

Legal

Strategie & analyse.

Na een grondige analyse van je bedrijf steken we de koppen bij elkaar voor een strategische brainstorm. Wat kan beter? Welke juridische stappen kunnen we implementeren en welke processen kunnen geoptimaliseerd worden?

Legal

Overige juridische dienstverlening.

Het team van Schets bestaat uit juristen met ervaring in verschillende branches. Sta je voor een juridisch vraagstuk? Dan kan je met een gerust hart bij ons komen aankloppen. Samen zoeken we naar een oplossing.